Multidisciplinaire inzet FORTEC-specialisten

Een mooi voorbeeld dat onze FORTEC-specialisten multidisciplinair inzetbaar zijn, is Pieter Mesu. Pieter is specialist binnen het vakgebied KVM en hij zet zijn specialisme op dit moment in bij VDL Enabling Technologies Group en Alstom. In goede samenspraak met onze opdrachtgevers en Pieter hebben we deze combinatie kunnen realiseren.

“Bij VDL ben ik verantwoordelijk voor een veilige werkvloer in de breedste zin van het woord. Denk aan arbo, machine veiligheid, BHV-plan, RI&E, ondersteuning bij het veiligheidsmanagement-systeem maar ook het oplossen van veiligheidsvraagstukken. Bij Alstom heb ik met name te maken met chemische stoffen en machineveiligheid.”

Project Pieter Mesu VDLEen dag verloopt altijd anders en kent zijn eigen uitdagingen. “Onlangs werd bij VDL een nieuwe installatie geplaatst. Om dit te realiseren werden twee hijskranen ingezet. Aan mij de uitdagende taak om te controleren of alles goed verloopt. Zijn alle persoonlijke beschermingsmiddelen aanwezig en worden ze daadwerkelijk gebruikt? Hanteert men de juiste route? Wordt de juiste werkwijze aangehouden? Komt men de gemaakte afspraken na?

Ik wil graag het veiligheidsbesef van medewerkers vergroten. Tijdens dit soort projecten bekijk ik dan ook wat ik daar nog aan kan bijdragen. Waar nodig kan ik direct bijsturen of medewerkers aanspreken.”

Projecten uitvoeren bij verschillende opdrachtgevers
Pieter heeft ruim 20 jaar ervaring in een onderhoudsdienst gehad en is nu 9 jaar werkzaam als veiligheidskundige. Hij heeft daardoor in veel verschillende organisaties een kijkje kunnen nemen. “Als er situaties of werkzaamheden zijn waar ik niet bekend mee ben, dan verdiep ik me in de nieuwe materie, dit kan zijn van milieu- tot Arbo-zaken, maar ook machine- en/of procesveiligheid. Dat is ook het leuke van projectmatig werken bij de diverse bedrijven. Je leert ontzettend veel en daardoor ontwikkel je jezelf in snel tempo. Dat is handig voor iedere opdrachtgever, want je neemt veel up to date kennis mee.” En daar helpen we je bij FORTEC graag bij!

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.