Nul-ongevallenvisie

Elk ongeval heeft een defect, economische verspilling en vaak ook milieu- of energieverspilling tot gevolg. In de afgelopen jaren werden op deze gevolgen al nul-doelstellingen geformuleerd: zero defects, geen economische verspilling (lean) en zero emissions. Deze doelstellingen zijn alleen te realiseren als de oorzaak, ongevallen, ook worden voorkomen. Daarom werd de nul-ongevallenvisie gedefinieerd. Deze visie gaat ervan uit dat op de langere termijn alle ongevallen te voorkomen zijn.

Naar Fins voorbeeld werd in Nederland daarom het Zero Accidents Netwerk (ZAN) opgericht. Een vrijwillig netwerk van bedrijven die zich openlijk commiteren aan het streven naar nul ongevallen. Zij ondertekenen een bedrijfsverklaring en delen kennis en ervaring over veiligheid over sectoren heen. Zij dragen actief bij aan het genereren van positieve publiciteit.

FORTEC ondersteunt op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu, ook bij een aantal van de deelnemende bedrijven van het Zero Accidents Netwerk: BAM, Martens en Van Oord, Mourik, Heijmans, RadioAccess, RDW, Scania, Suiker Unie en Tennet TSO.

Voor meer informatie over het ZAN kijkt u op de website: zeroaccidents.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.