Olav ten Broek en Erik Veldman op zoek naar geluk(t)

FORTEC-specialist Olav ten Broek en Erik Veldman, projectmanager KVM namen deel aan het NVVK-Veiligheidscongres in Papendal. Een inspirerende dag waarbij zo’n 500 veiligheidskundigen bijeen kwamen voor de laatste ontwikkelingen in veiligheidskunde, persoonlijke effectiviteit, onderwijs, innovatie, cultuur en gedrag FORTEC NVVK 2017en samenwerking. Thema van het congres dit jaar: van gelijk naar geluk(t).

De aftrap was voor Leo Bormans, de gelukambassadeur. Hij weet feilloos de vertaalslag te maken van geluk naar veiligheid, waarin veiligheid een van de grondzaken is voor geluk (piramide van Maslow). Een van de handvatten die hij toereikte was het positief benaderen van personen door middel van complimenten. Op deze manier creëer je draagvlak voor een moment waarop je iemand moet aanspreken op bijvoorbeeld een onveilige situatie of onveilig gedrag. Humor, duidelijke boodschappen die eenieder aan het denken heeft gezet over geluk en mensen uit de comfortzone halen maakten het een interessante en inspirerende sessie.

Vervolgens dicussieerden ‘the Captains of Industry’ (5 directeuren van grote organisaties) over veiligheid en de verschillende visies hierop. Van een nul-incidentenbeleid tot de verwachtingen van hun veiligheidskundigen. Integriteit, communicatieve vaardigheid en objectiviteit waren hierbij speerpunten die in de discussie naar voren kwamen.

FORTEC NVVK 2017 workshop aansprekenOlav en Erik kozen verder voor een presentatie ‘veiligheidscultuur’ en voor een workshop ‘aanspreken’. Hierin kwamen o.a. de psychologische kant van veiligheid naar voren en werden praktijkcases op een interactieve manier ingezet. Door het rollenspel, het geven van feedback, kwamen goede praktijkcases naar voren.

Heb jij niet de kans gehad om met Erik te spreken op het congres of zou je graag meer willen weten of de vacatures en projecten die FORTEC momenteel vacant heeft? Neem dan contact op met Willeke Broekman om de mogelijkheden te bespreken.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.