Omgevingsdiensten en gemeenten bereiden zich voor op nieuwe omgevingswet

De Tweede kamer heeft eerder dit jaar met een ruime meerderheid ingestemd met de Omgevingswet die in 2018 geïmplementeerd moet worden. Met de komst van de Omgevingswet ontstaat er straks 1 loket en 1 vergunning. De wet komt in plaats van 26 sectorale wetten, het aantal wetsartikelen wordt van 5000 teruggebracht naar 350 en de algemene maatregelen van bestuur van 120 naar 4, om slechts enkele voordelen te noemen.

Hoewel 2018 ver weg lijkt, zijn gemeenten en omgevingsdiensten nu al volop aan het bestuderen wat de implementatie van de Omgevingswet voor hen betekent. Ook onderzoeken zij, vooruitlopend op deze wet, hoe zij het beste invulling kunnen geven aan capaciteitsvraagstukken. In de praktijk komt dit er op neer dat capaciteitsvraagstukken steeds vaker flexibel worden ingevuld.

FORTEC heeft een specifieke afdeling vergunningen toezicht en handhaving (VTH). FORTEC heeft bewezen kennis van de markt te hebben, betrokken te zijn en de taal van zowel partners als specialisten te spreken. Hierdoor kiezen steeds meer gemeenten en omgevingsdiensten voor specialisten van FORTEC.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.