Ontdekkingstocht naar vervolgstap in carrière succesvol dankzij FORTEC

Mariska van de Westelaken is in februari gestart als FORTEC-specialist junior toezichthouder bouw bij de gemeente Tiel. In haar vorige rol was Mariska technisch tekenaar. Mariska is medeverantwoordelijk voor het bouw- en woningtoezicht binnen de gemeente Tiel. Een mooie uitdaging, omdat zij voorheen aan de andere kant van de tafel zat, als technisch tekenaar.

“Ik haalde een wat langere tijd geen plezier en energie meer uit mijn werk. Steeds vaker dacht ik: wat moet ik doen? Iemand uit mijn netwerk tipte mij de vacature van FORTEC, ik was direct nieuwsgierig!”

FORTEC heeft haar de mogelijkheid geboden om te ontdekken of deze nieuwe stap in haar carrière bij haar past. Dankzij de kansen die ze bij FORTEC krijgt om op persoonlijk en vakinhoudelijk vlak te ontwikkelen, zit ze nu op de juist plek.

Wensen en ambities centraal
Bij FORTEC vinden we het belangrijk om goed te luisteren naar de wensen en ambities van de specialist. Met deze informatie kunnen we meedenken met de specialist en een nieuwe functie daar goed op aan laten sluiten. Daarom staat dit tijdens het kennismakingsgesprek centraal. De rol van junior toezichthouder bouw leek haar op het lijf te zijn geschreven. Want naast haar werkervaring als architect, sloot haar opleiding bouwkunde goed aan op de functie. Kortom; een perfecte basis.

“Het gesprek bij FORTEC voelde voor mij als een warm welkom, een soort gevoel van thuiskomen. Dit kwam mede dankzij de oprechte interesse die ze toonden in mij als persoon en daarnaast mijn ervaring. De wederzijdse verwachtingen die geschept werden vond ik ook prettig.”

Mariska van de Westelaken

Doorgroei mogelijkheden
Mariska vond het belangrijk om in de eerste periode de juiste begeleiding te krijgen, zodat ze snel kon groeien in haar functie. Een andere ervaren FORTEC-toezichthouder bij de gemeente nam haar mee naar projecten, waardoor ze direct snel vooruit kon. We zijn nu enkele maanden verder, en Mariska krijgt steeds meer verantwoordelijkheden. Zo is ze nu bijvoorbeeld zelfstandig controles aan het uitvoeren van verleende vergunningen. Veel van haar bouwkundige kennis komt hierbij goed tot zijn recht. Maar het belangrijkste is dat ze weer veel plezier in haar werk heeft!

“Ik vind het werk echt super om te doen! Omdat ik veel afwisseling in mijn werk heb, is iedere controle weer een nieuwe uitdaging. Ik heb met verschillende mensen contact en inhoudelijk steeds andere controles.”

Vakinhoudelijke begeleiding bij FORTEC
Waar nodig en waar kan, faciliteert FORTEC diverse trainingen of bijeenkomsten die interessant zijn voor onze specialisten. Samen met enkele FORTEC-collega’s heeft Mariska de jaarlijkse regiodag van Bouw- en Woningtoezicht bezocht. Interessant voor haar, omdat onder andere wijzigingen in het bouwbesluit, wetgeving en wet private kwaliteitsborging voor het bouwen centraal stonden. Deze kennis kan zij direct in de praktijk meenemen.

Daarnaast heeft Mariska zich gespecialiseerd tot Lean-specialist en haar Yellow Belt certificaat behaald

“Tijdens de interactieve sessies heb ik enorm veel geleerd. Ik kan de kennis over Lean zowel op werk als toezichthouder bouw, als in mijn privé leven toepassen.”

Wil jij je verder ontwikkelen, maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? FORTEC gaat graag het gesprek met jou aan. Neem contact op met Bas van Dael voor meer informatie: 06 292 25 952 of b.vandael@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.