Op bezoek bij.. Gerrit Lacroix!

Specialisten bij FORTEC hebben allemaal mooie, en vaak ook bijzondere projecten. Dat geeft ons iedere keer weer een grote glimlach op ons gezicht. Deze keer gaan we op bezoek bij Gerrit Lacroix, veiligheidskundige bouw bij Jan Snel.

Ietwat langer dan normaal zitten Vito en Cleo in de auto. Dat maakt niet uit, want ze gaan naar een bijzondere locatie. Namelijk naar het Duitse Bochum waar Gerrit gestationeerd is. Eenmaal aangekomen groet Gerrit ze op de bouwplaats en neemt ze mee naar de keet. Al snel valt op dat Gerrit zich goed op zijn plek voelt in de Duitse stad. Momenteel houdt hij zich bezig met het omzetten van het V&G-plan van Nederlands naar Duits. Daarbij komt natuurlijk ook de Duitse wetgeving bij kijken. In totaal verwacht hij hier zo’n twee maanden mee bezig te zijn. Daarnaast heeft hij al direct zijn stempel gedrukt door bij de ingang een overzichtelijke versie van de RI&E neer te hangen.

Samen met zijn collega Harry pakt Gerrit het project in Duitsland op. Gelukkig is er met Harry een goede klik. Zoals ze zelf zeggen: “We hebben niet alleen hetzelfde bouwjaar, maar ook dezelfde kijk op veiligheid.” Je hoort het al, samen zijn ze constant aan het grappen. Mede dankzij Harry voelt Gerrit zich hier helemaal thuis. Zelf beaamt hij dit ook: “Ik zit hier goed op mijn plek en vind de uitdaging leuk. Zeker de rondes die ik loop op de bouwplaats, geven mij een gevoel dat ik hier echt thuis hoor. Hier word ik echt gelukkig van.” Toen Gerrit door zijn proeftijd heen was, riep hij direct naar zijn collega “Harry, van mij kom je niet meer af!” Wij hopen bij Gerrit zelf ook dat hij voor altijd bij ons blijft!

24/7 met zijn werk bezig zijn kan niet. Gelukkig heeft Gerrit naast zijn werk bij Jan Snel ook nog andere interesses. Want als Gerrit thuis is, dan gaat hij zelf bouwen. Nee, geen huizen, maar model bouwen. Op dit moment maakt hij met veel concentratie en precisie klokken helemaal vanuit hout. Ook daarin gaat hij natuurlijk voor het beste resultaat!

Voordat Cleo en Vito weer de rit naar Eindhoven afleggen, neemt Gerrit ze nog eenmaal mee over de bouwplaats. “Kom, we maken nog een rondje!”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.