Planoloog Henri Manders zorgt voor de verbinding in regionaal project

Henri manders 2019

Henri Manders is FORTEC-specialist en voert een project uit als planoloog bij gemeente Helmond. Hij wil zichzelf graag verder ontwikkelen als zzp’er zonder hierbij de zekerheid van een vaste baan te verliezen. Bij FORTEC krijgt hij de kans om zijn eigen onderneming op te zetten, maar behoudt hij wel zijn zekerheid door deeltijd in dienst te treden.

Projectleider bij gemeente Helmond

Bij de gemeente Helmond is Henri, in samenwerking met het Waterschap Aa en Maas en de gemeente Laarbeek, bezig met een gebiedsontwikkelingsproject. Henri: “Het betreft een kanaalgebied dat zich uitstrekt over twee gemeenten. Met alle betrokken partijen is een gezamenlijke visie opgesteld waarbij meerdere aspecten, zoals natuur en recreatie, aan bod komen. Ik vind het leuk om over de gemeentegrenzen heen te kijken. Dagelijks houd ik mij bezig met overlegstructuren in regionaal verband over het ruimtelijk beleid en met individuele zaken, zoals: vergunningen aanvragen buitengebied en de toets hiervan.”

Van losse vraagstukken naar een bredere afweging en politieke belangen

De rol van projectleider in een gebiedsontwikkelingsproject bevalt Henri goed. “Voorheen, als adviseur bij ZLTO (zuidelijke land- en tuinbouworganisatie), loste ik met name losse vragen en casussen op. Nu krijg ik vraagstukken die veel breder van aard zijn. Ik denk meer integraal en ik heb te maken met verschillende belangen binnen een organisatie; collega’s, afdelingsmanagers, het college en het bestuur. Daarnaast heb ik nu ook te maken met het publiek en het maatschappelijk belang. Ik moet een brede afweging maken omdat sommige zaken politiek gevoelig liggen, daar ligt voor mij de uitdaging”.

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb, als planoloog bij de gemeente Helmond. Ik ben van betekenis en word gewaardeerd. Ik kijk enorm uit naar de afronding van het gebiedsontwikkelingsproject. Het moment dat we gezamenlijk een plan hebben ingeleverd waar we trots op zijn en waar iedereen nog lang plezier van gaat hebben.”

De nieuwe functie biedt Henri veel nieuwe uitdagingen. Zo leert hij hoe hij de financiële haalbaarheid van het projectplan verdedigt richting de gemeenteraad en hoe je met een integrale samenwerking verschillende belangen kan behartigen. Henri: “Daarnaast leer ik intern veel van collega’s van andere afdelingen, zoals openbare ruimte en milieu. Iedereen heeft een eigen denkwijze, dit neem je mee en dat is leerzaam. Collega’s komen ook steeds vaker naar mij toe om van mijn expertise gebruik te maken.”

FORTEC

“Ik vind het fijn dat FORTEC mij de kans biedt mijn ZZP-schap te combineren met een stuk zekerheid”. Henri had daarnaast het persoonlijke doel om ervaring op te doen bij een gemeente. Dat is gelukt! “Het werken bij een gemeente heeft mij veel inzichten gegeven en het is een basis om verder aan mijn toekomstambities te werken. FORTEC heeft de ingangen en daar heb ik op het juiste moment gebruik van kunnen maken.”

Sta jij ook op een punt in je carrière dat je toe bent aan nieuwe impulsen en prikkels? Wil jij werken op nieuwe gebiedsontwikkelingsprojecten? Maar ben je net als Henri wel op zoek naar enige zekerheid? Maak dan de overstap naar FORTEC. Neem contact op met Leroy Kluijtmans, projectmanager ruimtelijke ontwikkeling, om te kijken waar jouw mogelijkheden liggen.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.