“Samen zorgen dat iedereen dagelijks veilig naar huis gaat, dat is waar ik voor ga”, aldus FORTEC-specialist Gurbe Hoekstra.

Gurbe Hoekstra ziet als KAM-coördinator toe op de veiligheid van medewerkers. “Mijn taken zijn er op gericht om het projectteam te ondersteunen met kennis en ervaring. Ik herken en inventariseer risico’s en initieer noodzakelijke maatregelen. In de praktijk betekent dit dat ik me onder andere bezig houd met het beoordelen van werkplannen, het uitvoeren van werkplekobservaties, implementeren van maatregelen en het coachen van medewerkers. Daarnaast besteed ik aandacht aan safety awareness. Pas als we ons bewust zijn van ons gedrag kunnen en hebben we de mogelijkheid om te veranderen.” Aldus Gurbe.

Windpark Wieringermeer
Gurbe HoekstraIn oktober is Gurbe als FORTEC-specialist gestart bij Windpark Wieringermeer. Dit windpark telt 99 molens is daarmee het grootste windmolenpark op het land in Nederland. Dit park levert straks groene stroom voor 370.000 huishoudens. De windmolens hebben een as-hoogte van 120 meter, een tiphoogte van 180 meter en ze leveren per stuk 3.6 MW.

Windpark WieringermeerBAM infra, waar Gurbe dit project voor uitvoert, is verantwoordelijk voor de bouw van de fundatie voor deze windmolens. Elke fundatie bevat 435 m3 beton, 45 ton staal en staat op 28 palen van 34 meter lang.

“Gurbe past precies in het plaatje waar we naar op zoek waren. Iemand met vakkennis en ook iemand die continuïteit kan bieden. Bijkomend voordeel is ook dat Gurbe in de buurt woont van dit project. Dankzij zijn enthousiasme en ervaring op het gebied van windmolens is dit project hem op het lijf geschreven!” Aldus Erik Veldman, projectmanager KVM.

Binnenkort gaat Erik op bezoek bij Gurbe, om vorderingen van het project door te spreken en een kijkje te nemen in het windpark. Een volgende impressie volgt nog!

Wil jij net als Gurbe er voor zorgen dat de veiligheid van medewerkers op grote projecten gewaarborgd blijft? Bekijk hier onze KVM-vacatures of neem voor meer informatie contact op met Erik Veldman.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.