Seminar CROW400 - Werken in- of met verontreinigde bodem

Op woensdag 13 november vond het CROW400-seminar plaats over de ins en outs van de CROW400 (publicatie 400). FORTEC-specialist Bas Angelier, HVK en bodemspecialist, nam FORTEC-specialisten mee in de vernieuwde richtlijnen van de CROW 400 en de mogelijke (praktische-)gevolgen voor hun werkzaamheden.

“Ik vond het een informatieve bijeenkomst waarbij ik veel nieuwe informatie heb gekregen over het onderwerp bodem en met name vervuilde grond. Het is voor mij ook een trigger geweest om me meer te verdiepen in de materie en om te  kijken hoe ik mijn rol als veiligheidskundige hier meer en beter in kan gaan pakken”, vertelt FORTEC-specialist Femke Machiels – KAM-coördinator bij BAM Infra Nederland.

Centrale thema’s

Het overkoepelende thema tijdens het seminar was de verantwoordelijkheid en de rol van de veiligheidskundigen bij verontreiniging.  Zo werd besproken wat wel of niet in het V&G dossier moet staan en wat de nieuwe indeling van de veiligheidsklassen is. Ook asbest en PFAS passeerde de revue, waarbij onder andere de bepalingsgrens en het standstill-principe werd besproken.

“Het was een zeer leerzame seminar met veel diepgang waarbij ook de geldende wet- en regelgeving goed naar voren kwam. Naast de inhoudelijkheden op bodemverontreiniging, PFAS en asbest, is het ook nuttig om met collega-specialisten contacten en inhoudelijkheden te delen. Dan weet je zelf de inhoud, of weet je waar je informatie kan halen”, aldus FORTEC-specialist Mohammed El Ousrouti – veiligheidskundige bij Beelen Sloopwerken.

FORTEC faciliteert in de ontwikkeling van specialisten

Vanuit FORTEC organiseren we met regelmaat seminars, trainingen en bijeenkomsten om de specialisten te informeren over nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied. Hierdoor blijven zij op de hoogte van de wet- en regelgeving en kunnen zij hun specialisme nog beter inzetten bij de verschillende opdrachtgevers. Door de hoge opkomst kunnen wij daarom ook terugkijken op een succesvolle avond met veel interactie.

Om een 3 uur durende seminar samen te vatten in een begrijpelijke samenvatting is onmogelijk. Mocht je interesse hebben over inhoudelijkheden of vragen hebben over de CROW400, asbest of PFAS, neem dan contact op met Erik Veldman, projectmanager KVM, via e.veldman@fortec.nl. Hij kan je verder helpen, of weet de lijn naar de juiste specialist te leggen zodat je vragen beantwoord kunnen worden.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.