Specialist Jurgen Mookhoek ontwikkelt zich bij FORTEC van DTA'er tot toezichthouder

Jurgen Mookhoek toezichthouder VTH 2019In januari is FORTEC-specialist Jurgen Mookhoek gestart in zijn nieuwe functie als toezichthouder asbest bij de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Hier is hij medeverantwoordelijk voor het toezicht op asbestsaneringen in de regio Gouda. Jurgen heeft de overstap gemaakt van DTA’er naar toezichthouder. Dit dankzij de mogelijkheid die hij bij FORTEC heeft gekregen om zich op vakinhoudelijk gebied te ontwikkelen en de persoonlijke begeleiding die wij hem tijdens dit proces is geboden.

De overstap van DTA’er naar toezichthouder

Tijdens de eerste telefonische kennismaking was Jurgen van mening dat de stap naar toezichthouder te vroeg kwam. Projectmanager Björn Borrenbergs en recruiter Bas van Dael zagen hem als de juiste persoon voor de functie en bleven desondanks contact onderhouden met Jurgen. “Ik vond het prettig dat Bas en Björn interesse toonde in mij als persoon en ervoor open stonden mijn ambities te bespreken. Ook het FORTEC-netwerk van omgevingsdiensten heeft een positieve invloed gehad op mijn besluit om de mogelijkheden te bekijken. Snel werd duidelijk dat ik mijn ambities waar kon maken bij FORTEC. Ik kan mij vakinhoudelijk blijven ontwikkelen en mijzelf het buitentoezicht snel eigen maken zodat ik dit zelfstandig uit kan voeren. Hierdoor was de keuze voor FORTEC makkelijk gemaakt en beklonk ik binnen enkele weken mijn nieuwe functie als FORTEC-specialist”, vertelt Jurgen.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij de start in zijn nieuwe functie ging Jurgen direct aan de slag om zijn ADK (asbest-deskundige) diploma te behalen. Met dit diploma voldoet Jurgen aan de VTH-Kwaliteitscriteria 2.1. ‘’Door mijn ADK diploma ontwikkel ik mij nog sneller in mijn functie en in de asbest wereld’’.

Naast zijn ADK-opleiding heeft hij deelgenomen aan de landelijke Asbest Praktijkdag waar de laatste ontwikkelingen op het gebied van asbest centraal stonden. “Door deze dag weet ik meer over de omgevingswet, Chroom-6 en heb ik mezelf meer kunnen verdiepen in mijn rol als toezichthouder bij een calamiteit. Al deze ervaringen kan ik weer meenemen in mijn dagelijks werk als toezichthouder’’.         

FORTEC-asbestteam

FORTEC heeft een asbestteam bestaande uit toezichthouders en vergunningverleners, die actief zijn bij omgevingsdiensten in het hele land. FORTEC-specialisten kunnen bij coördinator Frank van den Langenberg terecht om te sparren over complexe asbestzaken of wijzigingen in de wetgeving. ‘’Inhoudelijke sparringsessies met Frank hebben mij geholpen om snel mijn draai te vinden bij de ODMH. En tijdens de vakinhoudelijke kennisevents, georganiseerd door het asbest-team, leer ik mijn FORTEC-collega’s beter kennen en hoor ik hoe het er bij andere omgevingsdiensten aan toe gaat’’.

Recent heeft Jurgen zich binnen 1 maand gespecialiseerd tot Lean-specialist en zijn Yellow Belt certificaat behaald. “Lean kun je op elk proces toepassen, of dit nu privé of op het werk is. Ik heb geleerd oorzaken in kaart te brengen om vanuit daar problemen structureel aan te pakken en op te lossen. Daarbij ook hoe ik verspillingen kan reduceren met als doel kwaliteit te verbeteren, processen te stroomlijnen en in- en externe klanttevredenheid vergroten”.

“Ik vind het erg prettig dat ik bij FORTEC direct aan de slag kon met mijn persoonlijke ontwikkeling. Naast de cursussen en workshops die ik nu al heb afgerond wil ik mezelf blijven ontwikkelen en doorgroeien tot een ervaren toezichthouder. Wellicht wil ik mijn horizon in de toekomst nog verbreden naar andere specialismes’’.

Wil jij jezelf net als Jurgen blijven ontwikkelen en samen kijken of wij jouw ambities waar kunnen maken? Neem dan contact op met Bas van Dael (recruiter VTH) via b.vandael@fortec.nl of 06-29225952.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.