Specialisten ontmoeten elkaar op InfraTech

Afgelopen week heeft FORTEC de InfraTech in Ahoy Rotterdam bezocht. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor de grond-, weg- en waterbouw is dé ontmoetingsplaats voor opdrachtgevers en ondernemingen binnen deze sector. Het thema van deze 11e editie van de InfraTech was ‘Krachtig Vooruit’. De focus van de beurs lag dan ook op het creatief denken en het bundelen van kennis om daarmee de infrasector met volle kracht vooruit te laten gaan. De kracht zit in de letterlijke zin van materialen, maar ook in de arbeidskracht en kennis. En aan die arbeidskracht en kennis in de infrasector levert FORTEC dagelijks een bijdrage.

FORTEC kent de infrasector door en door en weet de juiste expertise te leveren. Daardoor kunnen de projectmanagers van FORTEC snel schakelen en met de juiste specialisten capaciteitsvraagstukken binnen de infrasector oplossen.

Op de InfraTech waren vele opdrachtgevers van FORTEC aanwezig, maar ook FORTEC-specialisten en voormalige FORTEC-specialisten. Ook een aantal projectmanagers van FORTEC bezochten de beurs om van gedachten te wisselen met specialisten in de sector.

Zo bracht Erik Veldman, projectmanager veiligheid bij FORTEC, een bezoek aan de stand van Hakkers. Bij Hakkers is er op dit moment een FORTEC-specialist aan het werk als KAM- en projectcoördinator. Zij gaven aan bijzonder tevreden te zijn over deze specialist, maar ook over de selectieprocedure en de werkwijze van FORTEC. Zij vinden het erg prettig dat FORTEC maatwerk levert en zelf een gedegen voorselectie doet.

Projectmanagers Peter Matheij en Erik Veldman spraken met Geonius over de laatste ontwikkelingen op het gebied van BIM-software. Geonius biedt een BIM-oplossing die kan worden afgestemd op de eigen projectomgeving. FORTEC volgt dit soort ontwikkelingen graag op de voet, omdat dit nuttig kan zijn bij projecten als Buitenring Parkstad Limburg waar zowel Geonius als FORTEC, ieder binnen zijn eigen vakgebied, capaciteit leveren. Geonius levert capaciteit op het gebied van wegontwerp en FORTEC op het gebied van veiligheid en vergunningen.

De slogan bij de stand van Gasunie was ‘Graaf veilig of graaf niet’. Een mooie gelegenheid voor FORTEC-projectmanager Max Winter om in gesprek te gaan met Chef Tracemanagement Hans Rusman van Gasunie over zijn visie op veiligheid in de uitvoering.  Veiligheid heeft de hoogste prioriteit; het vormt de basis van de ‘license to operate’ van Gasunie. Het garanderen van veilig en ononderbroken gastransport is de core business. FORTEC heeft aangetoond het belang van veiligheid te begrijpen en een bijdrage kan leveren aan het optimaliseren van het beleid en de werkzaamheden in de uitvoering. In de stand van Gasunie konden bezoekers een veiligheidstest doen. Max liet zien dat hij weet wat veiligheid is door de veiligheidstest met goed gevolg af te leggen.

Al met al bleek de InfraTech een goed platform om vakgenoten uit de infrasector te ontmoeten, met elkaar van gedachten te wisselen en op de hoogte te blijven wat er speelt op het gebied van infra. FORTEC is de volgende keer zeker weer aanwezig.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.