Stef Korsten, “Een werkvoorbereider moet altijd een stap vooruitlopen op de planning”

In de functie van werkvoorbereider moet je veel rekening houden met verschillende partijen. Dat ervaart ook Stef Korsten, werkvoorbereider bij een bouwbedrijf via FORTEC. Inmiddels is Stef enkele weken aan de slag als werkvoorbereider. Wat zijn taken die daarbij horen? En wat zijn uitdagingen die hij tegenkomt? Hij neemt ons mee in de rol van werkvoorbereider.

Stef Korsten“Ik ben de schakel tussen projectleider, constructeur, architect, opdrachtgever en de mannen op de bouw. Ik zorg ervoor dat de bouw door kan blijven gaan zoals de opdrachtgever dat graag ziet.” De belangrijkste taken die daarbij horen zijn het controleren van tekeningen en zorgen voor de juiste inkoop op het juiste moment. De tekeningen zorgen bij Stef nog wel eens voor een uitdaging. “Je hebt met zoveel partijen te maken, die de eigen tekeningen aanleveren. Als er ergens één kleine fout staat, kan dat gigantische kosten met zich meebrengen. Het is aan mij de taak om dit soort fouten te zien en te voorkomen.”

“Voordat ik met FORTEC in gesprek ging, had ik nog geen ervaring als werkvoorbereider. Ik heb een hbo-opleiding richting bouwkunde afgerond, dus de technische kennis is zeker aanwezig. Echter het vak uitvoeren leer je voornamelijk door te doen en vragen stellen. Je krijgt naarmate je meer kennis hebt ook meer informatie toegereikt waar je mee verder kunt. Dankzij FORTEC krijg ik nu de kans om mijn kennis op het gebied van bouwkunde in de praktijk tot uitvoering te brengen!”

Wil jij net als Stef de uitdaging aangaan als werkvoorbereider? Bekijk hier ons actuele aanbod. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.