Terugkijkend op mijn carrièreswitch bij FORTEC

Bij FORTEC bieden wij onze specialisten de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan door het bijwonen van vakinhoudelijke events, het volgen van cursussen, maar ook door het volgen van een opleidingstraject. FORTEC-specialist Koop Mast heeft de mogelijkheid gekregen om een op maat gemaakt opleidingstraject te volgen, waardoor wij hem nu mogen feliciteren met een nieuwe carrière!

Koop Mast opleidingstrajectMet een bedrijfskunde-achtergrond, gewerkt als docent Nederlands op het mbo, is hij nu gestart als toezichthouder milieu bij de Omgevingsdienst Noord-Veluwe. Ongeveer een jaar geleden is Koop gestart met zijn opleiding bij FORTEC en hij werkt nu zelfstandig als toezichthouder met een berg nieuwe kennis en ervaringen. Hij vertelt in dit artikel over hoe hij dit traject heeft ervaren, wat indruk op hem heeft gemaakt en hoe hij terugkijkt op zijn ervaringen bij FORTEC. 

Wil je weten hoe het opleidingstraject bij FORTEC eruit zag en hoe Koop dat heeft ingezet om zijn carrièreswitch te bewerkstelligen? Klik dan hier.

Wat heeft het opleidingstraject Koop gebracht?

“Het was een lastige en uitdagende opleiding omdat dit vakgebied voor mij helemaal nieuw was. Maar ik heb er ontzettend veel aan gehad. Zonder deze opleiding had ik de functie als toezichthouder milieu niet kunnen vervullen”.

Zijn grootste openbaring binnen het opleidingstraject was: “Als burger mag je alles doen, zolang het maar niet door de wet verboden wordt. Als ambtenaar en als toezichthouder mag je niks doen, tenzij het beschreven staat in de wet”. Deze constatering heeft hem gebracht dat hij in alles wat hij doet zorgvuldig te werk gaat, doordacht keuzes maakt en altijd zorgt dat hij zijn keuzes juridisch kan onderbouwen en verantwoorden.

Wat heeft indruk gemaakt?

In de afgelopen periode heeft hij veel ervaring opgedaan bij verschillende controles en is hij zich gaan specialiseren op agrarisch gebied. Een project dat in het bijzonder indruk gemaakt heeft op Koop was een controle bij een bedrijf naar koelinstallaties. Omdat hij zich van te voren goed had ingelezen over de wet- en regelgeving die daar van toepassing was, ontdekte hij dat er een lekdetectie-systeem aangesloten moest worden die op dat moment ontbrak. “Het nauwe contact dat je dan hebt met je klant vind ik interessant en uitdagend. In dit geval had het veel impact op het bedrijf, want het aanschaffen van een lekdetectie-systeem kan zomaar een paar duizend euro gaan kosten. Het sociale aspect is daarom erg belangrijk, vertrouwen winnen in een gesprek, het gesprek aangaan, de boodschap overbrengen en overtuigen”.

Terug en vooruitkijken

Koop Mast opleidingstrajectZou Koop dit traject aanraden via FORTEC? “Ja! Ik heb FORTEC als een hele sociale organisatie ervaren. Er is veel persoonlijk contact en betrokkenheid en altijd ruimte voor feedback en om vragen te stellen. En uiteindelijk kan ik nu, dankzij dit traject bij FORTEC, werken als toezichthouder milieu bij de Omgevingsdienst Noord-Veluwe”.

En wat gaat de toekomst brengen? “Veel meer ervaring opdoen in toezicht zelf. En daarnaast focus ik me ook op communicatiezaken zoals het opstellen van brancheplannen en afstemmen van bijvoorbeeld energiecontroles. Toezichthouden vind ik erg leuk en binnen dit vak wil ik mezelf blijven ontwikkelen”.

Ben jij geïnspireerd door het verhaal van Koop?

Laat het ons weten. We denken graag met je mee over jouw ontwikkeling.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.