Toezicht houden op asbest-sloopprojecten

Het slopen van gebouwen gebeurt niet zomaar, daar gaan altijd een paar stappen aan vooraf. FORTEC-specialist Anne Sloots weet als toezichthouder asbest precies hoe dit in zijn werk gaat.
Voor de Omgevingsdienst Noord-Veluwe is hij verantwoordelijk voor de sloopprojecten waarbij mogelijk asbest in de bouw verwerkt zit.

Anne Sloots - FORTEC vth

Sinds 2009 is hij werkzaam in de asbestbranche. Dit begon voor Anne als laborant, waar hij volgens NEN2990 werkte. De ervaring en kennis die hij daar heeft opgedaan kan hij mooi meenemen in het werk wat hij nu doet. Anne beoordeelt nu sloopmeldingen die binnenkomen bij de Omgevingsdienst. “Ik controleer of de aanvraag conform wet- en regelgeving is en of alle stukken compleet zijn om een geldige sloopmelding in te kunnen dienen.” Met name het administratieve werk wat hierbij komt kijken is voor Anne nieuw. “Ik doorloop nu het hele proces; van aanvraag en beoordeling tot de controle op locatie. Dat laatste vind ik het allermooiste wat ik in mijn werk kan doen, buiten de klus gaan beoordelen.”

Via een oud-collega kreeg Anne de tip om eens bij FORTEC aan te kloppen. “Hij vertelde mij dat
FORTEC het grootste team van asbest specialisten heeft waarbij ze een goede samenwerking hebben met omgevingsdiensten. Daarnaast spreekt de persoonlijke aandacht die ik krijg vanuit Björn mij enorm aan. We kunnen inhoudelijk sparren over mijn persoonlijke ontwikkeling en als er iets geregeld moet worden dan is dat altijd zo gedaan.’’

Ben jij net als Anne VTH-specialist en wil jij jouw specialisme verder ontwikkelen? Of wil je juist een nieuwe uitdaging en spreekt VTH jou aan? FORTEC helpt je graag aan een nieuwe of vervolgstap in je carrière. Neem voor meer informatie contact op met Björn Borrenbergs, projectmanager VTH, via b.borrenbergs@fortec.nl of via 06 213 70 388.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.