UPDATE WKB: START AMBASSADEURSNETWERKEN KWALITEITSBORGING (ANWKB)

nieuwsupdate wkb

 

Het Besluit Kwaliteitsborging ligt vooralsnog bij de Raad van Staten. De eerste en tweede kamer moeten hier beide naar kijken. Met het huidige demissionair kabinet is het onduidelijk wanneer hier voortgang in verwacht kan worden. De laatste berichten gaan dat de voorhangprocedure in het tweede kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Toch zijn er ontwikkelingen te melden, namelijk de start van: Ambassadeursnetwerken Kwaliteits borging (ANWkb).

Proefprojecten versnellen
Om de start van nieuwe proefprojecten te versnellen is dit netwerk in het leven geroepen. Een Ambassadeursnetwerk bestaat uit meerdere partijen: 

  • Een ambassadeursgemeente 
  • Een aantal omringende gemeenten 
  • Aannemers 
  • Kwaliteitsborgers 

Het doel van dit netwerk is om in de komende maanden minstens 10 proefprojecten te starten. Dit is verdeeld over verschillende soorten gebouwen in gevolgklasse 1. Bovengenoemde partijen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het netwerk. Omliggende gemeenten en andere geïnteresseerden kijken mee bij de proefprojecten. 

Uitleg spelregels 

In dit filmpje legt Hajé van Egmond uit wat de spelregels zijn, en hoe gemeenten hier mee om zouden moeten gaan. 

Deelnemen in het netwerk 

Het is mogelijk om zelf deel te nemen in het netwerk. Alle informatie hierover is de vinden op de website van Stichting IBK

FORTEC faciliteert in de ontwikkeling van specialisten 

Vanuit FORTEC organiseren we met regelmaat kennisevenementen om onze specialisten te informeren over nieuwe ontwikkelingen in hun vakgebied. Hierdoor blijven FORTEC-specialisten op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en kunnen zij hun specialisme nog beter inzetten bij onze opdrachtgevers. Vanwege de huidige corona-maatregelen is ervoor gekozen deze keer een webinar te organiseren, met succes. Zodra er een beslissing is genomen omtrent het Besluit Kwaliteitsborging organiseren bij opnieuw een webinar om je mee te nemen in de ontwikkelingen. Stay tuned! 

Meer informatie 

Wil jij in de toekomst ook aanwezig zijn bij een kennisevent of webinar als FORTEC-specialist? Neem contact op met VTH-recruiter Joyce Renting voor meer informatie via 06-25404240 of?j.renting@fortec.nl 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.