Van bouwer naar dienstverlener, dat is de uitdaging binnen de GWW-sector

Binnen een omgeving waar met minder geld, veiliger en duurzamer moet worden gebouwd is systematisch werken en het ontwikkelen van competenties die daarbij nodig zijn onmisbaar. System Engineering biedt een taal, en daarmee gelijke definities van begrippen, waarmee partijen begrijpelijk kunnen communiceren. Hiermee worden misverstanden en daarmee faalkosten zo veel mogelijk voorkomen.

Het draagvlak voor en de toepassing van System Engineering is de afgelopen jaren toegenomen, omdat organisaties ervaren dat System Engineering helpt projecten beter beheersbaar te maken en effectiever in te richten.
 Tegelijkertijd is de invoering van System Engineering een zoektocht waarin men op uitdagingen stuit. De ervaringen van de afgelopen jaren maken echter steeds duidelijker waarmee de komende tijd vooruitgang valt te boeken.

System Engineering hoort niet bij één persoon of één afdeling; het raakt de hele organisatie en daarmee alle processen en afdelingen. Overigens is de invoering van System Engineering bij de meeste bedrijven een proces van jaren. Dit dient integraal opgepakt te worden, met aandacht voor processen, procedures, hulpmiddelen, kennis en cultuur. Doordat partijen eerder of later startten met de toepassing van System Engineering bestaat er verschil tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en grote en kleine spelers.

FORTEC heeft een groot netwerk binnen de infra en is landelijk actief binnen de infrastructurele projecten. Wij kennen de markt en weten die mensen te vinden die van toegevoegde waarde zijn voor uw organisatie en project. Door onze individuele aanpak, hebben wij voor bijna elke vraag een passende oplossing.

Heeft u een capaciteitsvraagstuk binnen de infra en wilt u weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Peter Matheij, projectmanager infra. Hij gaat graag met u in gesprek voor een passende oplossing. U kunt hem bereiken per telefoon op 040 29 46 886 of 06 465 919 94 of per e-mail via p.matheij@fortec.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.