Van klooster tot appartementencomplex

FORTEC-specialist Bart Martens - toezichthouder bouwFORTEC-specialist Bart werkt als toezichthouder bouw bij gemeente Asten. Naast zijn dagelijkse inspecties komt Bart soms ook op bijzondere locaties terecht. Zoals bij 'het Bartholomeus'. Een voormalig kloostercomplex midden in het centrum van Asten. Bart bezoekt dit project met regelmaat om toezicht te houden op de werkzaamheden die daar worden uitgevoerd. ‘’Momenteel worden hier in de eerste fase 18 appartementen gerealiseerd. Een geweldig project waarbij veel cultuurhistorische kenmerken in het pand worden behouden. Het is machtig mooi’’ aldus Bart.

FORTEC-specialist Bart Martens - toezichthouder bouwFORTEC VTH-recruiter Karlijn Swaans vergezelde Bart bij een bezoek aan het pand. Bart vertelt tijdens zijn rondleiding enthousiast over de constructie van het gebouw. ‘’Een mooi voorbeeld zijn de andreaskruizen, ook wel maalkruizen genoemd, die zijn gebruikt om de vloeren te verstevigen’’. In de tweede fase van de bouw worden er nog eens 24 appartementen gerealiseerd. "Het mooie is dat dit oude gebouw van origine hoge verdiepingen heeft. Het creëert ruimtelijkheid en is daardoor een populaire keuze bij nieuwbouwprojecten". In het oude complex zijn veel elementen bewaard gebleven.

FORTEC-specialist Bart Martens - toezichthouder bouw

Zo zijn er kleurrijke glas-in-loodramen, honderd jaar oude tegels en eikenhouten trappen behouden gebleven. ‘’Het is toch prachtig om te zien dat karakteristiek wonen hierdoor gecombineerd kan worden met een nieuwe woning die aan alle eisen conform het bouwbesluit voldoet en van alle gemakken voorzien is.", aldus Bart.

 

FORTEC-specialist Bart is merkbaar enthousiast over zijn werk als toezichthouder bouw. Ben jij als échte specialist ook toe aan zo’n uitdagende opdracht bij een gemeente? En vind je het daarbij belangrijk dat je werkt bij een club waar jij centraal staat en waar met je meegedacht wordt? Bekijk onze vacature Integraal toezichthouder bouw of neem contact op met VTH-recruiter Karlijn Swaans.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.