Van OBM tot bouwaanvragen, FORTEC-specialist Hans Klein Velderman pakt deze uitdagingen aan

Bijna vier jaar geleden startte Hans Klein Velderman bij FORTEC als vergunningverlener omgevingsvergunningen (milieu). Voor hem was het een logische keuze om als VTH-specialist verder te gaan, aangezien hij vanaf april 1993 werkzaam is geweest bij de overheid op het gebied van milieu. “Ik heb veel milieu-specifieke aangelegenheden in behandeling gehad, maar ook het werkveld zien veranderen. De landelijke overheid heeft bij elke grote milieuwetwijziging aangegeven dat het eenvoudiger en makkelijker wordt voor het bedrijfsleven, maar het tegenovergestelde is echter ontstaan. Ook voor het bevoegd gezag is het soms een woud van regelgeving waarbij het niet altijd duidelijk is wat nu wel of niet van toepassing is voor bepaalde bedrijfsactiviteiten. En dat biedt weer de uitdagingen in het werk om dit verder uit te zoeken.” Aldus Hans.

"De diversiteit geeft mij plezier in mijn werk"
Omgevingsdienst regio NijmegenBinnen de Omgevingsdienst Regio Nijmegen is er een grote diversiteit aan meldingen en aanvragen. “Het mooie daarvan is dat de dagen voorbij vliegen. Deze diversiteit geeft mij veel plezier in mijn werk.” Hans is verantwoordelijk voor het afhandelen van meldingen en in het kader van het Activiteitenbesluit, stelt hij maatwerkbeschikkingen en vergunningen op. Dit laatste doet hij aan de hand van aanvragen voor een omgevingsvergunning beperkte milieutoets (OBM), milieu-neutrale wijzigingen en uitbreidingsvergunningen. “Daarnaast beoordeel ik ook bouwaanvragen op het gebied van milieu.” 

FORTEC is open en duidelijk in de verwachtingen
“Een oud-collega van een andere omgevingsdienst attendeerde mij op FORTEC. Binnen een maand kon ik aan de slag bij de ODRN. Het prettige aan FORTEC is de open cultuur en de verwachtingen die van beide kanten duidelijk zijn. Dit maakt dat ze een prettige samenwerkingspartner zijn! Ik vind ze daarnaast vernieuwend in de omgang met personeel. Ze organiseren regelmatig open, transparante en gezellige events. Ik vind het fijn dat ze op persoonlijke wijze met mij omgaan.”

Wil je meer weten over de mogelijkheden die FORTEC heeft binnen Omgevingsdiensten? Of ben je net als Hans toe aan een volgende stap in je carrière? Neem contact op met Björn Borrenbergs, projectmanager VTH, via b.borrenbergs@fortec.nl of 06 213 70 388. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.