Van uitvoering naar ontwerpfase

Robbin Hermus is KAM-coördinator bij FORTEC. Hij geeft advies aan BAM infraconsult, het ingenieursbureau van BAM infra Nederland, over kwaliteit, arbo en milieu, met als zwaartepunt de arbo-kant.

Robbin Hermus“Op dit moment houd ik me voornamelijk bezig met het ondersteunen van de V&G-coördinatoren in de ontwerpfase. Daarnaast voer ik werkplekinspecties uit en doe ik interne audits op het gebied van VCA, ISO 9001 en OHSAS 18001.” Aldus Robbin.

En dat niet alleen, want ook het opstellen van RI&E’s en TRA’s en het reviewen van V&G-documenten zijn Robbin niet onbekend. “Nu ben ik werkzaam aan de ontwerp-kant en dat geeft veel nieuwe uitdagingen. Zo zijn er veel gevaarlijke werksituaties of risico’s te voorkomen in de ontwerpfase. Je maakt dan keuzes waar de uitvoering uiteindelijk profijt van heeft. Met name die weloverwogen keuzes, ten aanzien van veiligheid en gezondheid vind ik erg interessant.”

Robbin heeft dankzij FORTEC de overstap van uitvoering naar ontwerpfase gemaakt. Een leuke uitdaging, waar hij de kans krijgt om zichzelf verder te ontwikkelen. “En dat is ook de reden dat ik de overstap heb gemaakt. Ik leer veel over veiligheid en word steeds meer de specialist op dat vakgebied.”

Ben jij ook toe aan een volgende stap in jouw carrière op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu? Neem dan contact op met Leroy Kluijtmans, projectmanager KVM. 

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.