Veilig bezoek bij op- en overslag OBA

Je bent specialist binnen het vakgebied KVM en gaat bij FORTEC aan de slag, bijvoorbeeld als QHSE-coördinator op een op- en overslag. Hoe ziet de werkplaats eruit? Welke veiligheidsmaatregelen gelden daar? Wat voor werkomgeving is het? Bij FORTEC kunnen we ons voorstellen dat dit vragen zijn die je hebt voor je aan een nieuwe uitdaging begint. Daarom bezoeken onze projectmanagers met regelmaat verschillende locaties van (potentiële) opdrachtgevers. Wij vinden het belangrijk dat we jou kunnen voorzien van de juiste en volledige informatie over je nieuwe werkplek, zodat wij jou de beste werkplaats kunnen bieden en jij past bij de werkomgeving.

Erik Veldman bij OBA 1Erik Veldman, projectmanager KVM, heeft daarom onlangs een bezoek gebracht aan OBA, een op- en overslag in kolen, dierenvoeders en gesteenten. Productspecifieke veiligheidsmaatregelen zijn hier van toepassing. In een omgeving waar veel stof hangt heb je te maken met stofmanagement. Hoe kun je de stofproductie preventief reduceren, voordat je naar maatregelen als PBM’s overstapt? Dit kan door een mengsel van papier en water over de kolenbergen te spuiten. Deze massa wordt papier-maché wat de stofproductie tegengaat. Daarnaast heb je te maken met gevaarlijke stoffen waar veiligheidsissues aan verbonden zijn, waarbij je de bijbehorende MSDS-en moet raadplegen in verband met opslag en hantering van het product.

Erik Veldman bij OBA 1

Zo wordt er gewerkt met broeiende producten, in dit geval kolen, en de kans op een brand is daardoor groot. Bij OBA hanteren ze technieken waardoor de kans op, en de schade na een brand zo klein mogelijk is. Dit doen ze door de brandende kolen van de berg af halen en vervolgens walsen ze deze plat, zodat de lucht eruit gaat. Hierdoor komt er geen zuurstof meer bij de kolen en dooft de brand. Deze vorm van risicobeheersing is onoverkomelijk bij een dergelijke organisatie. Dit is ook direct een groot verschil met een eerder bedrijfsbezoek van Erik, bij Oiltanking. Want bij Oiltanking zijn brandjes ondenkbaar. Ga je daar aan de slag als QHSE-coördinator dan heb je een compleet ander pakket aan veiligheidsmaatregelen, en –risico’s.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die FORTEC-KVM voor jou heeft? Onze projectmanagers vertellen jou graag meer! Je kunt ze bereiken op: 040 29 46 886. 

Erik Veldman bij OBA 1 Erik Veldman bij OBA
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.