Vergroten van veiligheidsbewustzijn binnen regio west mede in handen van FORTEC-specialist Rutger van Gemerden

Bodemwerkzaamheden vragen om een veilige aanpak, veiligheid moet daarom continu centraal staan. Een mooie uitdaging om dit te realiseren voor FORTEC-specialist Rutger van Gemerden, werkzaam als KAM-coördinator bij BAM Infra Energie & Water.

Rutger van GemerdenMomenteel is Rutger onder andere bezig met een groot verbetertraject voor regio west Nederland. In een korte tijd zijn veel nieuwe collega’s aangenomen, om de energie- en watertoe-/afvoer aan te leggen. Extra ondersteuning op het gebied van veiligheid is daarom noodzakelijk. In zijn functie als KAM-coördinator is Rutger het aanspreekpunt voor veiligheidskundige zaken. Daarnaast houdt hij zich bezig met de veiligheidsladder. In het kader daarvan heeft hij recent een gedragsobservatie gedaan op het project in Tilburg waar ze bezig zijn met het aanleggen van een nieuwe gasleiding voor een flatgebouw. “Binnen de BAM staat veiligheid hoog in het vaandel. Als KAM-coördinator heb je daardoor naast het bewustzijn behouden, ook andere uitdagingen. Mijn doel is om de kloof tussen divisies te verkleinen, zorgen dat iedereen van elkaar op de hoogte is en weet wat er speelt binnen de organisatie. En ook ervoor zorgen dat men van elkaar kan leren!” Aldus Rutger.

De beste aanpak is door zelf veel (zichtbaar) aanwezig te zijn op het project. Door in gesprek te gaan met collega’s, uitleg te geven over veiligheid en collega’s te coachen worden ze iedere dag bewuster van veilig werken. “Daarnaast is het belangrijk om het gesprek aan te gaan met directie, management en de werkvloer. Zo blijft iedereen op de hoogte van elkaars belangen. Rutger zorgt er dan uiteindelijk voor dat er voor iedereen een helder KAM-beleid wordt gecommuniceerd en toegepast.”

Voor Rutger is groeien in zijn functie van belang. Dat in combinatie met flexibel werken zou voor hem de perfecte uitkomst zijn zodat zijn werk-privé-verhouding in balans is. “Fijn dat FORTEC hierin heeft meegedacht en dit mogelijk is bij de BAM. Dankzij technologische systemen kan ik op een makkelijke manier contact onderhouden op afstand en zorgt ervoor dat ik onafhankelijk ben van mijn werkplek.”

Wil jij net als Rutger werken aan een uitdagend en interessant groot project? Op het gebied van KAM hebben we bij FORTEC verschillende mogelijkheden! Wil je meer weten? Neem dan contact op met Shereen van den Boogaard, of bekijk hier onze vacatures.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.