Vergroting opslagruimte voor warmte-producerend hoogradioactief afval

Nicole van Leeuwaarden, recruiter KVM bij FORTEC, bezoekt regelmatig FORTEC-specialisten op projectlocaties. Afgelopen week ging zij het gesprek aan met FORTEC-specialist Henk de Koning. Henk is veiligheidskundige en voert een uitdagend project uit bij BAM. Het project beslaat het vergroten van de opslagruimte voor warmte-producerend hoogradioactief afval. “Vanuit mijn rol als veiligheidskundige geef ik onder andere advies op Arbobeleid, stel ik procedures en instructies op en doe ik preventief ongevalsonderzoek. Aan de hand van inspecties leg ik verbeteracties en arbo-gerelateerde zaken vast.” aldus Henk.

Bezoek HenkDe betreffende opslagruimte wordt met 50 kubieke meter vergroot. De vergroting vindt plaats tegen het bestaande opslaggebouw en om de omgeving te beschermen tegen straling worden de muren ruim anderhalve meter dik. Dit is ook om het afval te beschermen tegen extreme invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld een aardbeving, tsunami of een neerstortend vliegtuig.

Fortec HenkNicole heeft van Henk een rondleiding gekregen waar het project plaatsvindt. “Super tof om hier eens rond te lopen, want normaal gesproken kom je niet snel op dit soort goed beveiligde terreinen. Door op zo’n locatie te zijn, ervaar ik hoe belangrijk veiligheid is en zie ik ook waar een veiligheidskundige tegenaan kan lopen in de werkzaamheden. Met deze ervaring kan ik voor toekomstige FORTEC-specialisten een nog beter beeld scheppen en advies geven over werklocaties.” aldus Nicole.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.