Verhoogd veiligheidsbewustzijn door toolboxmeetingen

FORTEC-specialisten Ralph Wilde en Chris van den Bergh zijn voor Servicis als veiligheidskundigen werkzaam op de plant van ExxonMobile. FORTEC-specialist Susanne Adams is als werkvoorbereider verantwoordelijk voor de projectondersteuning.

Ralph en Chris vertellen enthousiast over hun werkzaamheden aan projectmanager Leroy Kluijtmans en recruiter Willeke Broekman bij hun bezoek aan de plant: "We streven ernaar elke werkdag ongevalvrij te houden. Om dit voor elkaar te krijgen is de juiste omgang met mensen van essentieel belang. Als team hebben we bereikt dat het veiligheidsbewustzijn flink omhoog is gegaan. Dat geldt voor de vaste medewerkers hier, maar zeker ook voor andere contractors en aannemers die aanwezig zijn op de site. Belangrijk daarbij is dat je iedereen erbij betrekt: wat zijn de risico's van je handelingen en hoe kijk je ertegenaan.

FORTEC toolboxmeetingEen van de middelen die daarvoor gebruikt wordt is een toolboxmeeting die we tenminste eenmaal per week geven. Je merkt dat dit met enthousiasme wordt ontvangen, er worden ook steeds vaker onderwerpen aangedragen.Tijdens een toolboxmeeting wordt een onderwerp - bijvoorbeeld valbeveiliging - behandeld; wat zijn de regels waaraan iedereen moet voldoen.

Naast toolboxen zijn onder andere werkplekinspecties belangrijk". Willeke Broekman gaat daarom binnenkort ook mee om een werkplekinspectie te lopen: ‘’Ik spreek iedere dag veiligheidskundigen maar wil graag wat meer gevoel krijgen bij hun werkzaamheden. Bovendien zorgen dit soort bezoeken voor nog meer vakinhoudelijke kennis".

Wil jij ook als veiligheidskundige aan de slag bij FORTEC? Bekijk onze actuele vacatures.

FORTEC-specialisten Servicis

FORTEC-specialisten Chris van den Bergh, Susanne Adams en Ralph Wilde

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.