VTH-specialisten van FORTEC sparren en daagden elkaar uit tijdens VTH-event

Enthousiaste VTH-specialisten hebben tijdens het FORTEC VTH-event samen een indrukwekkende en waargebeurde casus over het uitbranden van een afvalverwekingsbedrijf behandeld. Door de deelname van onze specialisten met ieder hun eigen vakinhoudelijke achtergrond op vergunningverlening, toezicht en handhaving, ontstond er een interessante en interactieve discussie onder leiding van FORTEC VTH-specialist Albert van der Linden, toezichthouder milieu, en Camiel Lentjes, FORTEC-projectmanager VTH. Door deze unieke setting met specialisten met verschillende achtergronden leek het erg op een mini-omgevingsdienst. Specialisten pakten hun kans om met elkaar te sparren en inzicht te krijgen in de ervaringen en werkzaamheden van vakgenoten bij andere organisaties.

FORTEC VTH-eventDe casus daagde de specialisten uit te sparren over hoe zij de situatie vanuit hun eigen vakinhoudelijke achtergrond zouden aanpakken, waar ze zouden beginnen en welke collega’s en partners zij bij de calamiteit zouden betrekken. Tijdens de discussie kwamen de volgende vragen onder andere aan bod: Wie is er bevoegd gezag?, Welke wet- en regelgeving is van toepassing?, Wat staat er in de milieuvergunning? Welke personen/bedrijven zijn betrokken en spelen een actieve rol?, Is er sprake van een strafrechtelijke overtreding? en ‘Wie draait er op voor de kosten?’.

Tijdens het doorlopen van de gehele casus, bracht elke specialist zijn visie en standpunten in. Hierbij werd duidelijk dat bijvoorbeeld een toezichthouder milieu vanuit zijn vakinhoudelijke kennis een hele andere invalshoek kiest dan een toezichthouder bouw, vergunningverlener of een handhavingsjurist. Hierdoor ontstond er een interessante en interactieve discussie. De deelnemers stelden aan de hand van de vragen gezamenlijk een tijdlijn samen met daarbij het bevoegd gezag en de acties die nodig zijn voor het onder controle krijgen, het afhandelen en de nazorg van de brand.

Zelfs tijdens de borrel werd nog informatie uitgewisseld en nagepraat over de casus. Het was een geslaagde en leerzame avond! Een reactie van een VTH-specialist: “Op een ontspannen manier een waargebeurde casus bespreken. Het was leerzaam en gezellig. Een kennismaking met vakgenoten.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.