Werk in uitvoering - Cofely

FORTEC-specialist Olav ten Broek wordt ingehuurd door Cofely en is werkzaam als hoger veiligheidskundige op het ASML-project in Veldhoven. HSE-manager Cofely Zuid Nederland Arjan van Geel en Olav ten Broek vertellen over FORTEC en de werkzaamheden die Olav verricht.

Fortec werk in uitvoering | Olav ten Broek CofelyCofely heeft FORTEC ingeschakeld omdat de veiligheid geborgd moet worden bij één van de grootste opdrachtgevers, namelijk ASML. Cofely ondersteunt ASML bij het beheren, bewaken en modificeren van alle technische installaties. Daarnaast heeft Cofely binnen het ‘Clean Room NC5D’-project de opdracht voor het bouwen van een nieuwe cleanroom met Central Utility Building bij ASML in Veldhoven. Deze nieuwe cleanroom bestaat uit vijftien cabines waarin de nieuwste, nog te ontwikkelen, generatie ASML lithografische machines worden gebouwd.
Arjan van Geel (HSE-manager Cofely Zuid Nederland) had een hoog ervaren veiligheidskundige voor het ASML-project nodig. FORTEC heeft veel ervaring op het gebied van veiligheid en is in staat om specialisten op dat vlak aan te leveren. Arjan van Geel: “Ik was niet alleen op zoek naar een veiligheidskundige, maar ook naar een bepaald type persoon die direct in het team zou passen. FORTEC begreep wat ik zocht en heeft met Olav een goede specialist geleverd die aan alle verwachtingen voldoet.”

Olav ten Broek werkt als veiligheidskundige voor Cofely. “Op dit moment worden er nieuwe cleanrooms gebouwd. Als veiligheidskundige bewaak ik, samen met drie middelbaar veiligheidskundigen, verschillende projecten. Ook handhaven wij op naleving van de Arbo-regels en -wetgeving en op de regels die Cofely met ASML heeft afgesproken. Daarnaast ondersteunen we de organisatie bij het veilig voorbereiden en uitvoeren van hun werkzaamheden.” aldus Olav. “Daarvoor heb ik nauw contact met de HSE-afdeling van ASML. Het is belangrijk dat ik alles goed afstem, zodat we op hetzelfde spoor blijven zitten.”

Olav is erg blij met zijn nieuwe uitdaging bij FORTEC op dit Cofely-project: “Niet iedereen krijgt de kans om bij zo’n dynamische organisatie als ASML te werken. FORTEC heeft mij deze kans gegeven. Door onze goede contacten in voorgaande jaren wisten zij dat ik de juiste specialist voor dit project ben. En nu werk ik in een omgeving die erg complex en mooi is. Dat maakt mijn werk interessant.”

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.