Werk in uitvoering - RMB

Willem Janssen wordt via FORTEC als adviseur Toezicht & Handhaving ingehuurd door het 
Regionaal Milieubedrijf (RMB) te Cuijk. Samen met hem en teamleider Toezicht en Hand-having Jurgen Reijnen praten wij over het RMB en hun ervaringen met FORTEC.


Van oudsher lag de focus op milieu. Dit is dan ook nog steeds een sterk onderdeel van het RMB. Echter sinds enige jaren heeft het RMB ook sterk geïnvesteerd in ruimtelijke ordening en bouwtaken. Het RMB werkt dagelijks aan onze leefomgeving. Het RMB is een samenwerkingsverband tussen dertien gemeenten in Noordoost Brabant. Naast het eerder genoemde aantal gemeenten doen ook de provincie Noord-Brabant, het waterschap en veel andere gemeenten regelmatig een beroep op de expertise van het RMB. Met zijn honderd medewerkers wil het bureau een mooier, duurzamer en veiliger leefomgeving creëren. In overleg met de opdrachtgevers worden oplossingen geboden voor vraagstukken omtrent het gebied van leefomgeving.


Milieutoezicht en –handhaving, ruimtelijke ordening, brandveiligheid, waarborgtaken, bouwtaken en groene wetgeving. Deze activiteiten omschrijven in hoofdlijnen waar Toezicht en Handhaving zich mee bezig houdt. De taak van de medewerkers van het RMB hangt echter sterk af van de wens van de gemeente. Deze wens wordt de laatste aantal jaren steeds breder. Naast toezicht houden, neemt het RMB in toenemende mate een adviserende rol in.

FORTEC weet door jarenlange ervaring wat er in deze markt speelt en waar de behoefte ligt. Hierdoor kon Dirk van Zetten Willem Janssen voorstellen bij het RMB, hoewel hij in eerste instantie niet direct leek te matchen met het taakprofiel van toezicht-houder Milieu. FORTEC weet dat het RMB naast het taakprofiel veel waarde hecht aan de algemene werkervaring, de persoonlijkheidskenmerken en werkmentaliteit van zijn nieuwe collega’s. Jurgen Reijnen: “Het is uniek wat we doen. We kiezen iemand met een specialiteit (brandveiligheid) die niet onze corebusiness is. We zagen wel veel raakvlakken. We besloten daarom om onder begeleiding van een persoonlijke coach Willem een kans te geven. En met succes, na een paar maanden doet Willem al integrale milieucontroles erbij. Willem zijn kennis van brandveiligheid en het bouwbesluit worden zo tevens optimaal benut. FORTEC heeft de juiste persoon geleverd. Naast de taken die tevoren gedefinieerd waren, hebben we er een collega bij die van 
verschillende gebieden op de hoogte is, waardoor de verschillende raakvlakken beter inzichtelijk worden.”

Willem Janssen: “Voor mij was het een echte uitdaging. Aanvankelijk waren er veel onzekerheden, het is toch een onbekend werkgebied, maar ik ben blij dat ik de kans heb genomen om mijn expertise te verbreden en mijzelf te ontwikkelen. FORTEC heeft mij in de procedure goed begeleid. Hierdoor was ik goed voorbereid: wat kun je verwachten, waar zul je later mee gaan werken, met welke wetgeving krijg je te maken?”

Jurgen Reijnen legt uit waarom de samenwerking met FORTEC goed is: “FORTEC weet wat ik zoek. Ik heb met andere bureaus meegemaakt dat een uitgebreide uiteenzetting van een profiel nog niet tot het gewenste resultaat leidde. 
FORTEC heeft aan een half woord genoeg. Dit komt met name door de mensen die er werken.”

Wilt u meer informatie over de expertise van FORTEC binnen milieu en handhaving, de samenwerking met de verscheidene partners of de dienstverlening van FORTEC, neem contact met ons op via telefoonnummer 040 2946886 of via info@fortec.nl

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.