Werk in uitvoering - SAAone

FORTEC-specialist Jan Kees van Pamelen is als veiligheidskundige actief op het SAAoneproject. In opdracht van Rijkswaterstaat realiseert het consortium SAAone het project A1/A6 Diemen-Almere Havendreef. De grootschalige aanpassingen zijn onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. SHE-Q coördinator, en veiligheidscoach op het project SAAone, Marcel Witte van Boskalis Nederland en Jan Kees van Pamelen vertellen over het project en de werkzaamheden.

SAAone is een samenwerking bestaande uit de bouw-combinatie VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF. De opdrachtgever Rijkswaterstaat heeft een DBFM-contract (Design, Build, Finance and Maintain) afgesloten met een looptijd van 30 jaar voor onderhoud van de gerealiseerde weguitbreiding met civiele werken, infrastructuur en verkeerssystemen. De werkzaam-heden omvatten onder meer de aanleg van kunstwerken, (spoor)bruggen, aqua- en viaducten, snelwegen, verkeersinstallaties in de directe nabijheid van nieuwe en bestaande hoogspanningsverbindingen.

Begin september 2013 is Jan Kees van Pamelen dankzij FORTEC gestart op het project SAAone voor de discipline GWW. Door de goede relatie tussen FORTEC en Boskalis kon er snel geschakeld worden en was Jan Kees betrokken bij de start van de uitvoering van het project. 

“Door de grootte en complexiteit van het project vind ik het een grote uitdaging om me op HSE-gebied verder te bekwamen”, zegt Jan Kees van Pamelen. Zijn rol als veiligheidskundige is om projectteams te coachen en te voorzien van goede veiligheidskundige adviezen om het veiligheidsbewustzijn te verhogen en incidenten voorkomen.

“Op het SAAone project voeren wij het NINA-programma (No Injuries - No Accidents) om het veiligheidsbewustzijn te verhogen. Vanuit de disciplines worden NINA-coaches opgeleid en aangesteld om veiligheidsbewustzijn breed uit te dragen binnen de disciplines. Doelstelling van het NINA-programma is dat alle werknemers die op SAAone werkzaamheden uitvoeren op VGM-gebied de drempel van hiërarchie overwinnen en elkaar makkelijker benaderen en aanspreken op veiligheidsissues. Door coaching en training van de projectteams en NINA-sessies voor alle werknemers zorg je dat beleidsmatig een goed V&G-beleid en positief veiligheidsbewustzijn breed uitgedragen word,” aldus Marcel Witte. Het veiligheidsbewustzijnprogramma NINA is in 2009 ontwikkeld door Boskalis, een organisatie die zich kenmerkt als een vooruitstrevende organisatie in denken en doen.

“FORTEC heeft aangetoond de markt goed te kennen. In korte tijd wisten ze mijn wensen en ervaringen te koppelen aan een capaciteitsvraagstuk bij Boskalis, waardoor ik nu mijn toegevoegde waarde kan laten zien én mijzelf verder kan ontwikkelen. Ik zie FORTEC dan ook als een solide organisatie met een groot netwerk waarbij duidelijkheid voorop staat en afspraken goed vastgelegd worden. FORTEC is een organisatie waar je op kunt bouwen,” zegt Jan Kees van Pamelen.

Wilt u meer informatie over de expertise van FORTEC op het gebied van veiligheid, ruimtelijke ontwikkeling, bouw en infra, de samenwerking met de verscheidene partners of de dienstverlening van FORTEC? Neem contact met ons op via telefoonnummer 040 2946886 of via info@fortec.nl.
Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.