Werk in uitvoering - SRE Milieudienst

Junior toezichthouder agrarisch Remco Bruurs werkt via FORTEC bij Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) Milieudienst. Adviseur Joce van Geenen en Remco Bruurs vertellen over SRE Milieudienst en hun ervaringen met FORTEC.

De SRE Milieudienst is een vooruitstrevende dienstverlener die gespecialiseerd is in de fysieke leefomgeving. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een toonaangevende milieudienst en een bloeiende organisatie die werk biedt aan tweehonderd deskundige en betrokken medewerkers. Eén van deze 
medewerkers is adviseur Joyce van Geenen.

Joyce van Geenen:  “De provincie besteed een groot deel van haar toezicht-houdende werkzaamheden, op agrarische bedrijven binnen de regio Brabant Zuid-Oost, uit aan de SRE Milieudienst. Sinds vorig jaar is de ‘Verordening Stikstof en natura 2000’ ingevoerd. Deze verordening stelt (extra) technische eisen aan stallen. Ook gelden er voorwaarden aan het salderen van de uitstoot van ammoniak, via een provinciale depositiebank. Uitvoering van de verorde-ning leidt tot een daling van de uitstoot van ammoniak vanuit de veehouderij en geeft duidelijkheid over mogelijkheden voor agrarische bedrijfsontwikkeling. Voor de SRE Milieudienst betekent dit het uitvoeren van controles op zo’n 400 à 500 bedrijven dit jaar. Mede hierdoor hadden wij de behoefte aan een Junior Toezichthouder Agrarisch”.

FORTEC beschikt over een groot netwerk binnen milieu en handhaving en weet wat er in de markt speelt. Als preferent leverancier van SRE Milieudienst weet FORTEC ook precies de juiste aansluiting te vinden. “FORTEC reageerde vlug en adequaat. Al snel werd kandidaat Remco Bruurs aangedragen. Opvallend en prettig is dat FORTEC bij de selectiegesprekken aanwezig is. Dit getuigt van betrokkenheid bij de medewerkers en zo weten zij nog beter de juiste keuze voor ons te maken”.

Remco is het hiermee eens: “En FORTEC gaat nog verder. Ik weet nog dat ik het in eerste instantie ongewoon vond dat ik voor mijn kennismakingsgesprek met SRE Milieudienst eerst een voorbereidingsgesprek had bij FORTEC, maar het heeft me enorm geholpen”.

In een voorbereidend gesprek wordt verder ingezoomd op de SRE Milieudienst, de functie en is er ruimte voor vragen. De jarenlange positieve samenwerking tussen de SRE Milieudienst en FORTEC stelt FORTEC in staat de cultuur van de verschillende afdelingen te vertalen naar de kandidaat. Een goede voorbereiding op een kennismakingsgesprek is belangrijk. Doordat beide partijen van elkaar weten wat ze kunnen verwachten, is de kans van slagen groter. Een kennismaking verloopt bovendien vlotter door de aanwezigheid van de voor beide partijen vertrouwde contactpersoon van FORTEC.  

Wilt u meer informatie over de expertise van FORTEC binnen het agrarisch werkveld, de samenwerking met de verscheidene partners of de dienstverlening van FORTEC, neem contact met ons op via telefoonnummer 040 2946886 of via info@fortec.nl.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.