Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in Tweede Kamer

Tweede Kamer

Woensdag 18 januari behandelde de Tweede Kamer de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Het wetsvoorstel behelst een nieuw stelsel van kwaliteitsborging voor het bouwen en de versterking van de positie van de bouwconsument. Hiervoor moeten de Woningwet, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en het Burgerlijk Wetboek worden gewijzigd.

De belangrijkste onderwerpen die tijdens het debat besproken zijn: de aansprakelijkheid van de aannemer, de rol van de gemeente, leges, monumenten, implementatie en de dossiervorming. Uit het debat is gebleken dat de oppositie kritisch tegenover het wetsvoorstel staat. De oppositie stelde dusdanig veel vragen, dat er meer tijd nodig blijkt te zijn voor beantwoording van de vragen. Naar verwachting volgt over twee weken de tweede termijn van het debat.

FORTEC als specialist op de vakgebieden Bouw en VTH heeft al jarenlang een intensieve samenwerking met de opdrachtgevers die te maken gaan krijgen met deze wet. Samen met onze opdrachtgevers houden we de ontwikkelingen rondom het wetsvoorstel nauwlettend in de gaten.

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.