Zakelijke empathie ontwikkelen

Het ontwikkelen van zakelijke empathie, daar gaat het mij om. En dan bedoel ik niet dat ik mij moet aanleren om me in een ander te verdiepen, maar juist de balans beter moet leren te vinden tussen het dienen van de belangen van eenieder in relatie tot het dienen van de zakelijke belangen. Ik ben een vrij amicale jongen en vind het fijn om op die manier ook zakelijk te handelen. Ik cijfer mijzelf echter al snel weg voor een ander en loop mijzelf daarmee ook regelmatig voorbij. En dus wil ik leren, zeker op zakelijk vlak, af en toe anders te opereren.


Voorbeeld

Mijn verwachtingen bij de start van het IMPACT-programma waren daarom dat ik veel tips, tools en coaching zou krijgen om een betere accountmanager (bij ons heet dat projectmanager) te worden. Onze commercieel manager Bart is daarbij mijn voorbeeld. Hij heeft met FORTEC een hard groeiende flexibele organisatie neergezet, waarin kansen en (verbeter)mogelijkheden geboden worden voor mensen met ambitie.

Die verbetermogelijkheden liggen natuurlijk ook bij ons zelf, als deelnemers aan het IMPACT-programma. Via training- en coachingsessies wordt duidelijk waar die mogelijkheden liggen en ontvang je tips & tricks hoe je hier praktisch verbeteringen in kunt realiseren. En Willeke (programma coördinator) en Erik (programma coach) laten direct met voorbeelden zien waar ze het over hebben. Die vorm van coaching-on-the-job past heel goed bij mij.


Talentboard

Wáár ik op gecoacht word bepaal ik in overleg met Willeke, maar wel op basis van de analyse van mijn drijfveren en competenties in relatie tot de gewenste competenties bij het functieprofiel. Dat alles is vastgelegd in een online omgeving: het talentboard. Die hanteren we steeds om ontwikkelingen te bespreken. Zo dwing je jezelf om er ook echt mee aan de slag gegaan. De ontwikkeling van mijn ‘zakelijke empathie’ heeft interessant genoeg veel te maken met plannen en organiseren. Als ik dat beter beheers loop ik mezelf ook niet zo snel voorbij, maar kan ik me wel volledig blijven richten op mijn zakelijke gesprekspartners en inleven in hun (hulp)vraag.

De analyses over mezelf zorgen er meteen ook voor dat ik beter begrijp hoe andere mensen op mij reageren. Ik zit qua gedachten bijvoorbeeld soms al een paar stappen verder zonder dat ik mijn gesprekspartner daarin heb meegenomen. Dat betekent voor mij dat ik vaker controlevragen moet stellen en feedback moet vragen. Zo hou ik in de gaten of ík dingen goed begrepen heb en of zij begrijpen hoe ik daar vervolgens op reageer. Het psychologische aspect van deze leerervaring vind ik zakelijk gezien heel leuk. Reflecteren op je eigen gedrag > openstaan voor feedback > nadenken hoe je iets beter kunt doen.


Oprecht helpen

Eén ding mag je van mij in ieder geval altijd verwachten: ik wil een ander altijd oprecht helpen. Daarom paste ik voorheen ook zo goed in mijn rol als militair. Binnen FORTEC zet ik dit in om te sparren met andere IMPACTers. Maar eerst richt ik die dienstverlenende houding vooral op het externe netwerk. Daarbij vind ik het wel belangrijk om te weten met wat voor persoon ik spreek en wat iemand beweegt. Of dat nou op menselijk vlak, op kennisvlak of op vraagstuk is, dat maakt niet zoveel uit. Je kunt altijd wel ergens een connectie te maken.


KAM infra-dag

Dat bleek onlangs ook weer duidelijk op de KAM Infra-dag. Ik heb daar leuke gesprekken kunnen voeren met interessante mensen met dito verhalen. Zo raakte ik geïnspireerd door Kommer den Uil die vertelde over de KAM functionaris 2.0 die drones inzet; Remy te Beest over de Governancecode Veiligheid; en Dirk-Jan Bakker over de toepassing van LEAN in de bouw. Meer over mijn ervaringen op de KAM infra-dag lees je op de FORTEC-site.


Feedback

Kortom: er valt genoeg te beleven en te leren. Kom je me tegen, geef dan vooral feedback op mijn belangrijkste leerpunten: luisteren, plannen, organiseren en zorgen dat ik de juiste balans vind tussen persoonlijke en zakelijke empathie. Ik veranker dat vervolgens in mijn talentboard.

De toekomst ligt voor ons en we krijgen de kans om de fundering te leggen voor de groei van FORTEC. Ik zit hier dan ook echt goed op mijn plek. Die feedback krijg ik zowel van mijn collega's: “Je brengt een fijne sfeer in het team.” als ook uit mijn privé omgeving die zien dat het goed met me gaat: “je straalt weer helemaal!”.


IMPACT

Wil jij ook werken aan je persoonlijke leerdoelen in een snelgroeiende organisatie? Lees meer over onze belevenissen via werkenbij.fortec.nl/impact-programma, volg #IMPACT of neem contact met mij of één van mijn collega’s op!

Terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.