KAM-managers discussiëren in het FORTEC-café

Gisteren discussieerden KAM-managers van verschillende bedrijven en uit verschillende branches over diverse thema's op het gebied van Kwaliteit, Arbo en Milieu.

Lees meer

Werken als FORTEC-handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende

Als handhavingsjurist werk je soms met zeer sterke middelen. Jeroen Meesters ervaart dit als junior handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende. Als iemand de regels niet naleeft, dan kunnen er een paar zaken aan de hand zijn. Kent iemand de regels niet? Of is het onkunde? “We proberen zaken altijd eerst informeel op te lossen. Lukt dat niet, dan moeten we toch overgaan tot handhaven. Het zijn ingrijpende middelen die opgelegd kunnen worden. Stel, iemand krijgt een dwangsom van €15.000,-, dat is een bedrag dat niet iedereen op de plank heeft liggen. Het is belangrijk dat je dit zorgvuldig oplegt.”

Lees meer KVM

FORTEC-specialist John Verharen optimaliseert HSEQ

FORTEC-specialist John Verharen is mede verantwoordelijk voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu en Kwaliteit. Hij voert een project uit bij Apleona Nederland. Deze organisatie zit niet alleen in Nederland maar is wereldwijd operationeel. De organisatie in Nederland is sinds kort opgezet en leunt op het gebied van HSEQ nog veel op de moederorganisatie. Alle certificaten, contractuele eisen implementeren, processen implementeren, beschrijvingen maken, RI&E’s opstellen en bijvoorbeeld procedures beschrijven zijn ze nu zelfstandig aan het opbouwen.

Lees meer KVM

FORTEC verwelkomt Nicole van Leeuwaarden als Recruiter KVM

Onlangs is Nicole van Leeuwaarden gestart als recruiter KVM bij FORTEC. In deze rol gaat Nicole zich samen met projectmanagers Willeke Broekman, Erik Veldman en Leroy Kluijtmans richten op de werving van KVM-specialisten.

Lees meer

Werk aan de winkel in de bouw!

Het aantal ongelukken in de bouw blijft toenemen. In 2015 kwamen er nog 9 bouwvakkers om het leven, in 2016 waren het er 16 en in 2017 maar liefst 20, zo blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW. De bouwsector is daarmee verantwoordelijk voor bijna 30 procent van alle dodelijke bedrijfsongelukken.

Lees meer
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 57