Werken als FORTEC-handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende

Als handhavingsjurist werk je soms met zeer sterke middelen. Jeroen Meesters ervaart dit als junior handhavingsjurist bij gemeente Heeze-Leende. Als iemand de regels niet naleeft, dan kunnen er een paar zaken aan de hand zijn. Kent iemand de regels niet? Of is het onkunde? “We proberen zaken altijd eerst informeel op te lossen. Lukt dat niet, dan moeten we toch overgaan tot handhaven. Het zijn ingrijpende middelen die opgelegd kunnen worden. Stel, iemand krijgt een dwangsom van €15.000,-, dat is een bedrag dat niet iedereen op de plank heeft liggen. Het is belangrijk dat je dit zorgvuldig oplegt.”

Lees meer VTH

FORTEC sparringsessie breedplaatvloeren was een groot succes!

Woensdag 14 maart vond er een sparringsessie plaats over breedplaatvloeren onder leiding van FORTEC-specialist Gerard de Leeuw, momenteel werkzaam bij Omgevingsdienst Rivierenland Tiel. Verschillende VTH-specialisten waren hierbij aanwezig.  Aanleiding voor deze sessie is de gedeeltelijke instorting van de nieuwe parkeergarage bij vliegveld Eindhoven. Er wordt nog onderzoek verricht naar de oorzaak, maar er zijn al eerste resultaten bekend gemaakt. Het blijkt dat er meer gebouwen in Nederland zijn met gelijksoortige gewicht besparende breedplaatvloeren. Naar aanleiding hiervan zijn alle gemeenten aangeschreven met de vraag om de betreffende gebouwen nauwkeurig te laten onderzoeken en maatregelen te nemen indien nodig.

Lees meer

Alles gestroomlijnd te laten verlopen is de grootste uitdaging voor FORTEC-specialist Eric

FORTEC-specialist Eric Smulders is toezichthouder en handhaver. Na 17 jaar bij de gemeente Woudrichem te hebben gewerkt heeft Eric de overstap gemaakt naar FORTEC. Hij voert nu toezicht en handhaving activiteiten uit bij gemeente Loon op Zand. “Ik bezoek regelmatig bouwprojecten, waar we toezicht houden van begin tot eind. Het handhaving-gedeelte loopt zeer uiteen, van illegale praktijken tot drugs gerelateerde klachten en meldingen.” 

Lees meer VTH

Omgevingswet versus klantreis. Visie 2024

Wat is het doel ook alweer van de Omgevingswet? De Omgevingswet bundelt een ingewikkeldheid aan wet- en regelgeving. Het beoogde doel is om regels met betrekking tot ruimtelijke projecten te vereenvoudigen en vooral het starten (o.a. vergunnen) van deze projecten te vereenvoudigen.   

Lees meer

Bevatten alle gebouwen met breedplaatvloeren constructiefouten?

Het is een zeer actuele problematiek: de breedplaatvloeren. Ook FORTEC-toezichthouders bouw hebben er dagelijks mee te maken.

Lees meer
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 42