“Door praktijkervaring te delen met het asbestteam helpen we elkaar verder in onze projecten”, aldus toezichthouder asbest Michael van der Mei

FORTEC-specialist Michael van der Mei maakt deel uit van het FORTEC asbestteam bestaande uit toezichthouders en vergunningverleners, die actief zijn bij omgevingsdiensten in het hele land. “Frank van den Langenberg is sinds januari van dit jaar coördinator van het asbestteam, ik kan altijd bij hem terecht om te sparren over complexe asbestzaken of wijzigingen in de wetgeving. Hierdoor kan ik nog efficiënter en effectiever te werk gaan. Ik kijk dan eerste interactieve Asbestbijeenkomst op 25 april”, aldus Michael.

Lees meer VTH

Van OBM tot bouwaanvragen, FORTEC-specialist Hans Klein Velderman pakt deze uitdagingen aan

Bijna vier jaar geleden startte Hans Klein Velderman bij FORTEC als vergunningverlener omgevingsvergunningen (milieu). Voor hem was het een logische keuze om als VTH-specialist verder te gaan, aangezien hij vanaf april 1993 werkzaam is geweest bij de overheid op het gebied van milieu. “Ik heb veel milieu-specifieke aangelegenheden in behandeling gehad, maar ook het werkveld zien veranderen." Aldus Hans.

Lees meer VTH

Frank van den Langenberg, coördinator team asbest bij FORTEC

FORTEC-specialist Frank van den Langenberg is sinds januari van dit jaar coördinator van het FORTEC asbestteam, bestaande uit toezichthouders en vergunningverleners, die actief zijn bij omgevingsdiensten in het hele land. FORTEC-specialisten kunnen bij hem terecht om te sparren over complexe asbestzaken of wijzigingen in de wetgeving.

Lees meer VTH

“Door het voortvarende handelen van FORTEC kon ik binnen enkele weken al weer aan de slag als handhaver!”

Als toezichthouder milieu bij Omgevingsdienst Veluwe IJssel controleert FORTEC-specialist Harm Harmsen of bedrijven voldoen aan de milieuregelgeving. Samen met FORTEC-specialist Sjors den Boogert is hij verantwoordelijk voor het milieutoezicht bij de Omgevingsdienst. “Op dit moment controleer ik vooral bedrijven met propaantanks. Naast de controles zorg ik dat deze tanks, vanwege het explosie/brandgevaar, goed worden opgenomen op de geactualiseerde risicokaart. Dit doe ik door onder meer te zorgen dat de coördinaten, en dus de risicocontouren, bekend zijn. Maar risico’s worden pas beteugeld als aan alle regelgeving is voldaan. Ik draag daar graag aan bij.”

Lees meer

De implementatie van de Omgevingswet en de impact hiervan voor verschillende disciplines

Tijdens de interactieve VTH-sessie op 4 oktober 2018 werd ingegaan op de grote lijnen van de Omgevingswet op juridisch en organisatorisch vlak. Wim Coopmans was discussieleider deze avond, op kantoor bij FORTEC, waar VTH-specialisten discussieerden over de implementatie van de Omgevingswet en de impact hiervan voor verschillende disciplines. De essentie van de sessie is samengevat in een infographic.

Lees meer
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 51
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies.
Bekijk ons cookiebeleid.