Alles gestroomlijnd te laten verlopen is de grootste uitdaging voor FORTEC-specialist Eric

FORTEC-specialist Eric Smulders is toezichthouder en handhaver. Na 17 jaar bij de gemeente Woudrichem te hebben gewerkt heeft Eric de overstap gemaakt naar FORTEC. Hij voert nu toezicht en handhaving activiteiten uit bij gemeente Loon op Zand. “Ik bezoek regelmatig bouwprojecten, waar we toezicht houden van begin tot eind. Het handhaving-gedeelte loopt zeer uiteen, van illegale praktijken tot drugs gerelateerde klachten en meldingen.” 

Lees meer VTH

Omgevingswet versus klantreis. Visie 2024

Wat is het doel ook alweer van de Omgevingswet? De Omgevingswet bundelt een ingewikkeldheid aan wet- en regelgeving. Het beoogde doel is om regels met betrekking tot ruimtelijke projecten te vereenvoudigen en vooral het starten (o.a. vergunnen) van deze projecten te vereenvoudigen.   

Lees meer

Bevatten alle gebouwen met breedplaatvloeren constructiefouten?

Het is een zeer actuele problematiek: de breedplaatvloeren. Ook FORTEC-toezichthouders bouw hebben er dagelijks mee te maken.

Lees meer

Zelf opstellen omgevingsplan per gemeenten, zorgt voor verschillen

In het vakgebied vergunningverlening, toezicht en handhaving zijn er verschillende ontwikkelingen gaande. Om goed op de hoogte te blijven van wat er speelt in het vakgebied VTH volgt FORTEC deze ontwikkelingen.

Eén van de ontwikkelingen is dat gemeenten zelf een Omgevingsplan moeten opstellen voor hun grondgebied en daarin zowel de technische aspecten als borging van de kwaliteit van de leefomgeving vastleggen.

Lees meer

Milieu-inspecties bij industriële en agrarische bedrijven

FORTEC-specialist Sjors den Boogert controleert als toezichthouder milieu of milieu-inrichtingen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Op dit moment voert hij deze controles uit voor Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek.

Lees meer VTH
zichtbaar: 1 t/m 5 van de 40